«Ми одна родина, ми завжди єдині!» - спільний проєкт громадської спілки «Рада національних товариств Миколаївської області» та  музею, який підтримало управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації в рамках Обласної цільової  національно-культурної програми "Збереження та розвиток етнічної, культурної і мовної самобутності національних меншин у Миколаївській області" на 2019-2021 роки.

Миколаївська земля – батьківщина багатьох обдарованих, яскравих і харизматичних особистостей, які стали гордістю не тільки національної історії та культури, але й ввійшли до пантеону слави інших країн, усього людства. Саме ця тенденція визначила основну ідею проєкту.

У рамках проєкту командою Миколаївського обласного краєзнавчого музею було створено банерну виставку з такою ж назвою  «Ми одна родина, ми завжди єдині!». Вона розповідає про мешканців Миколаївської області різних національностей, які зробили значний внесок у розвиток культури, науки, мистецтва, охорони здоров’я, освіти нашого краю.

Мета виставки – формування міжетнічної толерантності серед мешканців Миколаївської області. Тут можна ознайомитися з біографією видатного релігійного діяча єврейського народу Шнеєрсона Менахема Мендела,  помилуватися ювелірними виробами азербайджанця Алієва Аріфа Мерзоєвич, віддати шану пам’яті  переселенцям з Греції,  громадським діячам і просвітникам Аркасам Миколі Миколайовичу та Захарію Андрійовичу, замислитися над картинами білоруса Савицького Михайла Андрійовича, згадати діяльність організатора заліснення степів польського походження  Скаржинського Віктора  Петровича. [4] 

На банерах пересувної виставки також представлена інформація про історію заселення краю, його етнічне різноманіття, визначні події в сучасному житті національних громад. 

До кінця вересня 2020 року з виставкою можна було ознайомитися в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї, у жовтні - на щорічному всеукраїнському фестивалі національних культур «Дружба». До кінця року виставка буде розміщена в різних освітніх і культурних установах міста: Миколаївському фаховому Коледжі культури і мистецтв, Чорноморському національному університеті імені Петра Могили, Миколаївському будівельному коледж  Київського національного університету будівництва і архітектури, Миколаївському муніципальному колегіумі ім. В. Д. Чайки, а також у центрах національно-культурних товариств.

b_150_100_16777215_00_images_0201.jpg b_198_264_16777215_00_images_IMG19.jpg